Почетен консул Юлий Нушев

Юлий Нушев е назначен за почетен консул на Грузия на 8 юни 2018 г. Оттогава, в сътрудничество с Посолството на Грузия в Република България, той активно участва в популяризирането на грузинската култура и традиции в България. Дейностите му са насочени към укрепване на отношенията между двете страни.

Г -н Юлий Нушев участва активно в културния обмен. Той помага да доведе грузински художници, режисьори и фотографи в България, за да покаже късчета от Грузия пред местната публика. Той участва в национални грузински тържества и придружава посланика на събития и исторически значими места. 

Г-н Нушев допринася за благосъстоянието на грузинската диаспора в България. Уеб порталът на Почетния консул предоставя на грузинците цялата информация, която ще им е необходима по време на престоя/пътуването им в България. Той подкрепя грузинските студенти от Американския университет в България със стипендии, което позволява на много млади грузинци да изпълнят мечтите си да учат в чужбина. 

Г-н Нушев е част от Асоциацията на почетните консули в България и е почетен член и съосновател на Българо-грузинската търговско-промишлена палата. Той също е част от Международната Федерация на Консулите.

Повече от десетилетие професионалния път и интересите на г -н Юлий Нушев са свързани с Грузия. Той е собственик и главен изпълнителен директор на Sofia Connect EAD, водеща телекомуникационна компания, с повече от 20 години опит в предоставянето на услуги на едро на други оператори. Основният партньор на компанията е най -големият грузински телеком, Caucasus Online, който управлява черноморския подводен кабел, свързващ Грузия с Европа.

За повече подробности относно дейностите на Почетния консул посетете страницата “Новини”.

bg_BG